• Register

NDËGJO KUR'AN

Emra Musliman

MËSO NAMAZIN

MËSO ABDESIN

Banners

 
   
A DONI TË SHTOHET RISKU.. JEPI HUA ALLAHUT!!

Para tri viteve përafërsisht, shkova në vizitë tek një motër muslimane e devotshme, e cila ishte pas martuar, dhe jetonte me një shtëpi shumë modeste, gjegjësisht banesë e vogël!!

 
   
Shkrimi i Kuranit

Mënyra e dytë e receptimit të Kur’anit është të shkruarit e Kur’anit. Edhepse të shkruarit nuk ishte i përhapur ndër popujt e Arabisë në kohë e Profetit, kishte njerëz që dinin të shkruanin.

Cfar duaje bënte i Dërguari i Allahut para iftarit?

Përcillet në një hadith se Pejgamberi alejhi selam thoshte:
“Allahume leke sumtu ue ala rizkike eftartu. – O Allah! Për ty agjërova dhe me rizkun që më dhe Ti çela.”
Këtë hadith e sjell Ebu Daudi nga Muadh ibn Zuhre, i cili raporton se është informuar që Pejgamberi alejhi selam ka bërë një lutje të tillë.

 
   
Si e pranova Islamin – Nga motra e juaj Medina

Unë çdoherë e kam besuar Zotin prej që e mbajë në kujtesë të kaluarën. Nëna ime ka qënë katolike, besimtare e fortë. Kështuqë, unë kam jetuar dhe jam rritur në një familje katolike.

 
   
Burrim im, jam e sëmurë !

Burri im, kur të godet ty ndonjë sëmundje, brengë apo diçka e ngjashme, ti nuk e di se sa keq ndihem dhe sa lot i derdh nga sytë e mi duke u pikëlluar për sëmundjen tënde, madje do të shpresoja sikur ajo sëmundje të më kishte goditur mua e të mos të kishte goditur ty.

 
   
DASHURI E KONTESTUAR

”Martohuni me ato që i doni, e kur vullneti i Zotit t’ju bashkojë, atëherë respektojeni dhe duajeni njëri-tjetrin dhe jetoni në dashuri dhe harmoni të vërtetë.”

 
   
Cilat janë arsyet që u obligua agjërimi?

Allahu nuk ka obliguar ndonjë dispozitë e të mos jetë fshehur në të urtësi e madhe.

Pyetja:
Cila është arsyeja që u obligua agjërimi?

Përgjigjja:
Lavdërimi i takon Allahut!

 
   
CILI ËSHTË SHKAKU I PIKËLLIMIT TËND!!

Nëse është shkaku i pikëllimit tënd sëmundja, dije se ajo për ty është hajr.. dhe përfundimi i saj është shërimi!

Allahu i Madhëruar thotë. “i Cili, kur sëmurem, më shëron”. Shuara 80.

online poll by Opinion Stage

Zgjidhni gjuhën tuaj

Arabic English French German Italian Swedish

Artikuj

Ndihmo Islamin

SHIKO LIVE

Umra 2013

Radio Udhëzimi LIVE

Radion mund ta dëgjoni edhe me programet vijuese :

 

Tani ne linje

Kemi 6 mysafirë dhe nuk ka anëtarë duke shfletuar

Pyetje & Pergjigje